Pilates

Pilates is een body-mind vorm van bewegen. Door het trainen van je stabiliteit (korset/kern) verbetert je mobiliteit.

Welke spieren moet je aanspannen en welke juist niet? Hoe werkt het met je ademhaling? Hoe kun je in het dagelijks leven bewuster omgaan met je lichaamshouding om klachten te voorkomen?

In de Pilates lessen focus je even helemaal op jezelf en jouw lichaam. Je werkt aan concentratie, centering, controle, vloeiende bewegingen, precisie en ademhaling. Door het heilzame en versterkende effect van Pilates te ervaren, beleef je plezier en ontspanning.

Het beoefenen van Pilates vormt een goede ondersteuning bij revalidatie, tal van sporten en het dagelijks bewegen voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De lessen bestaan uit een divers aanbod van oefeningen en variaties, waardoor je met elk niveau in deze lessen terecht kan.

Bij DCU wordt ook een cursus gegeven met de unieke combinatie van pilates en klassiek ballet. De oefeningen in de cursus Pilates - Floor – Barre zijn gebaseerd op de leer van Boris Knyazev, waarbij het gaat om het opbouwen van kracht om het lichaam te ondersteunen en te versterken om zo techniek, maar ook beweging in het dagelijks leven, te vergemakkelijken.

Vergeet niet je eigen oefenmat en handdoek mee te nemen!

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden