Veelgestelde vragen

Staat je antwoord er niet tussen? Mail dan naar [email protected].

Algemeen

Kom je er niet uit? Je kan je vraag altijd mailen naar [email protected]. 

Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Op maandagen tussen 15:00 en 17:00 uur kan je langskomen op onze locatie op de Herenweg (Herenweg 10, 3513 CE Utrecht). 

Dit kun je het snelste doen via mijn.dcu.nl door in te loggen met je lidnummer. Je lidnummer vind je in de bevestigingsmail van je inschrijving. Ga vervolgens via het menu rechts bovenin naar ‘absentie’ en kies de les waarvoor je je wilt afmelden. Daar kun je de datum kiezen en een reden ingeven. 

DCU volgt grotendeels de schoolvakanties en vrije dagen; maar er zijn enkele uitzonderingen. Raadpleeg hiervoor onze agenda.
Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen en is er geen lesgeld verschuldigd. 

Proefles

Voor het volgen van een proefles kan je het beste kleding aantrekken waarin je je goed kan bewegen, maar die niet te wijd is, zodat de docent de contouren van je lichaam goed kan zien. Je mag dansen op balletschoenen of blote voeten. 

Les

Wanneer je regulier een cursus volgt, stellen wij het op prijs als je danskleding draagt. Afhankelijk van de dansstijl mag je zelf bepalen of je op blote voeten wil dansen of op schoenen. Je docent kan je adviseren welke schoeisel het meest geschikt is voor de betreffende les. 

Kinderen

Voor kinderen adviseren wij een danspakje, dan wel kleding die niet te wijd is. De kinderen mogen op blote voeten dansen of op balletschoentjes. De docent kan adviseren over het geschikte schoeisel. 

Klassiek

Bij alle cursussen klassiek ballet zijn balletschoenen en balletkleding verplicht. 

Urban

Bij Urban-cursussen zoals hip/hop streetdance en breakdance draag je makkelijk zittende sport- of danskleding, die niet oversized en niet te warm is. Je mag niet dansen op schoenen waarmee je buiten hebt gelopen, maar draagt binnen sneakers, of te wel gymschoenen met een witte/lichte zool. 

Voor alle lessen geldt dat (lang) haar vast moet worden gedragen en dat je geen juwelen e.d. draagt. 

Wij hebben huisregelsalgemene voorwaarden en Privacy wetgeving (AVG). 
Lees ze goed door, dan weet je precies hoe het reilt en zeilt bij DCU. 

Omdat er bij de meeste cursussen via een leerlijn wordt gewerkt en het groepsproces een belangrijk onderdeel vormt, is het slechts bij een aantal cursussen mogelijk losse lessen te volgen, mits de groep niet vol zit. 

Bekijk hier bij welke cursussen het mogelijk is een losse les te volgen en hoe de inschrijving hiervoor werkt.

Proefles volgen

Je bent bij DCU van harte welkom om eerst een proefles te komen volgen. Gedurende het hele seizoen is het mogelijk om tussentijds in te stromen, mits een les niet al vol is. Je kunt je inschrijven door het proeflesformulier in te vullen. 

Een proefles volgen bij DCU is altijd gratis. 

Op de website en bij je inschrijving staan de prijzen voor een jaarcursus vermeld.
Bij tussentijds instromen, betaal je naar rato, dus vanaf de datum van inschrijving. 

Als de proefles van jouw keus niet wordt weergegeven bij stap 2 op het proeflesformulier, kan dit zijn om verschillende redenen:

  • omdat je leeftijd niet overeenkomt met de leeftijdscategorie van de les 

  • Omdat de les al vol is

Voor proeflessen zijn er per lesdatum een aantal proeflesplekken beschikbaar. Het kan dus zijn dat voor een bepaalde les de proeflesplekken op de datum van jouw keus al gevuld zijn. Je bent dan van harte welkom op een andere datum. 

Inschrijven

Wanneer je danslessen wilt volgen bij DCU, dien je in het bezit te zijn van een Mijn DCU account. Dit kun je gemakkelijk aanmaken door het online inschrijfformulier op onze website volledig in te vullen. Je ontvangt dan een lidnummer waarmee je kunt inloggen op de mijn.dcu.nl WebApp. Daar kun je al je persoonlijke gegevens en je lesinformatie inzien en bijvoorbeeld lessen omwisselen of bijboeken. 

Bij stap 1 in het formulier is het belangrijk om eerst het geboortejaar in te vullen, dan de maand en als laatste de dag. Zo slaat het formulier dit goed op en kun je verder met stap 2. 

Als de les van jouw keus niet wordt weergegeven bij stap 2 op het inschrijfformulier, kan dit zijn omdat je leeftijd niet overeenkomt met de leeftijdscategorie van de les. 

Ja, bij de meeste jaarcursussen is het gedurende het jaar mogelijk om tussentijds in te stromen, mits er plaats is en het dansniveau van de groep passend is. Je betaalt vanaf de datum van inschrijving. 

Nee, helaas is het niet mogelijk om je op voorhand in te schrijven voor een jaarcursus. Op het moment dat je inschrijving binnenkomt, wordt deze meteen verwerkt en gaat de inschrijving meteen in. Mocht je je dus pas vanaf een latere datum willen inschrijven, kun je het beste het formulier versturen op het moment dat je het abonnement wilt laten ingaan. 

Als je op de wachtlijst bent geplaatst kunnen we je pas in de les plaatsen als er iemand uit deze les opzegt of naar een andere les gaat. De ene keer is dit vrij snel, de andere keer duurt dit een aantal maanden. Hier kunnen we helaas geen uitspraak over doen. Wanneer er een plekje vrijkomt, word je daarvan via een e-mail op de hoogte gebracht. Je bent van harte welkom om een proefles te doen bij een andere les waar je wel meteen terecht kunt. 

Ja, een dansseizoen loopt van september t/m juni (10 maanden) en je schrijft je in voor een jaarcursus. Deze wordt telkens met één maand stilzwijgend verlengd. Je kunt je tussentijds maandelijks uitschrijven voor een jaarcursus. Je uitschrijving regel je via je mijn.dcu.nl account. 

In 2023 zijn onze algemene voorwaarden geüpdatet. Dit hield in dat we aanpassingen hebben gemaakt zoals het automatisch verlengen van de inschrijvingen naar het nieuwe seizoen, de opzegtermijn en het kortingenbeleid. Hierover zijn alle leden op 24 mei 2023 per mail over geïnformeerd. Daarbij heeft iedereen die verlengd is, toen ook een bevestiging van inschrijving voor het nieuwe seizoen gekregen. 

Betaling

Wanneer je je aanmeldt voor één van de danslessen van DCU, verplicht je je tot betaling van het verschuldigde cursusgeld. Je betaalt via automatische incasso. Je betaalt de lessen elke maand vooruit. Contante betalingen zijn niet mogelijk. 

DCU biedt verschillende kortingsmogelijkheden. Wanneer je aan de kortingsvoorwaarden voldoet, wordt de korting automatisch (achteraf) verrekend met je cursusgeld. Bekijk alle kortingen op hier.

Ja, graag ontvangen we voor het begin van ieder seizoen een kopie van je studentenpas om aan te geven dat je ook dat jaar nog ingeschreven staat als student, of een kopie van je Upas die aangeeft dat je daar ook dat jaar weer gebruik van mag maken. Zodra we die ontvangen wordt de korting verwerkt voor de eerstvolgende incasso.

Als je in de loop van de maand instroomt, betaal je bij de eerste incasso het lesgeld van de maand waarin je instroomt (vanaf het moment van instromen), en dat van de aankomende maand. 

Hierdoor kan het dat je eerste factuur hoger uitvalt. Je facturen kun je terugzien in Mijn DCU. 

Nee, wij rekenen geen extra kosten. 

Les opzeggen of wijzigen

Dit kun je het snelste doen via mijn.dcu.nl door in te loggen met je lidnummer. Je lidnummer vind je in de bevestigingsmail van je inschrijving. Ga vervolgens via het menu rechts bovenin naar ‘uitschrijven’ als je op wilt zeggen of naar ‘activiteiten’ als je wijzigingen wilt aanbrengen in je lespakket (‘lespakket aanpassen’). 

Je kunt een maand van tevoren opzeggen per de 1e van de maand. Dat wil zeggen dat als je opzegt vóór 1 september, je uitschrijving per 1 oktober wordt verwerkt. Als je vóór 1 oktober opzegt wordt je uitschrijving per 1 november verwerkt, enzovoorts. 

Overig

Dit kun je het snelste doen via mijn.dcu.nl door in te loggen met je lidnummer. Je lidnummer vind je in de bevestigingsmail van je inschrijving. Ga vervolgens via het menu rechts bovenin naar ‘Mijn gegevens’ en klik dan op ‘Gegevens bewerken’ of ‘E-mailinstellingen bewerken’ om je gegevens aan te passen. 

Die kun je het snelste vinden via mijn.dcu.nl door in te loggen met je lidnummer. Je lidnummer vind je in de bevestigingsmail van je inschrijving. Ga vervolgens via het menu rechts bovenin naar ‘nieuwsbrieven’, ‘correspondentie’ of ‘facturen’ om terug te vinden waar je naar op zoek bent. 

Some of our teachers teach their class in English but not all of them. However, most teachers can switch between Dutch and English throughout class (we have more non-Dutch students who take classes with us). The best way to see if this works for you is to book a trial class, to meet the teacher and the group. If it turns out too difficult to follow during your trial class, you can always contact us to find a teacher that speaks more English during class. 

In Studio Monseigneur staat een bak waarin wij enige tijd gevonden items bewaren. Op onze locatie Herenweg 10 verzamelen wij ook gevonden voorwerpen. Op de Cultuurcampus kan je navraag doen bij de receptie. 

Dat doen wij zeker en met veel plezier! Kijk hier voor meer informatie.

Wil je stage lopen bij DCU, neem contact met ons op via [email protected]. 

Vanaf 1 november 2022 heeft DCU zich aangesloten bij de GIMD vertrouwenspersoon. Deze kan je vertrouwelijk helpen bij het doen een melding en ondersteunen bij het indienen van een officiële klacht bij de onafhankelijke klachtencommissie van DCU. 

Wanneer doe je een melding? 
Je bent slachtoffer van een collega of docent die je pest, intimideert, seksueel lastig valt, geweld aan doet of discrimineert. Het houdt niet op en je hebt er veel last van. Of je ziet dat het gebeurt, maar je weet niet wat te doen. Als je te maken krijgt met dit soort gedrag, neem dan contact op met de GIMD vertrouwenspersonen. 

Hopelijk speelt dit niet binnen DCU, maar schroom niet je te melden als je vindt dat er wel iets aan de hand is. 

Informatie over de GIMD vertrouwenspersoon vind je hier.