Jazz

Jazz
Jazz is een stijl waar polyritme en dynamiek een belangrijke rol spelen in zowel de muziek als de dans. De combinatie van kleine geïsoleerde bewegingen met grote ruimte vullende verplaatsingen, maakt de Jazz een stijl van uitersten. Dit leidt tot spannende en dynamische choreografieën en improvisaties waarin je al je dansexpressie kwijt kan. DCU biedt cursussen Jazz op van beginners tot gevorderd niveau.

Modern Jazz
Toen Jazzdans zich in de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw mengde met bewegingen uit de Moderne dans en klassiek ballet ontstond de Modern Jazzdans. In de Modern Jazz lessen wordt de flow van Moderne dans gecombineerd met de funk en de pit van Jazz. Je werkt aan je kracht, lenigheid en expressie, maar ook aan timing, frasering en dynamiek. Voor beginners, half gevorderden en gevorderden zijn er verschillende lessen.

Modern Jazz, Horton
Horton is een van oorsprong Amerikaanse moderne danstechniek geïnspireerd op Jazz en native American dance. Het is een dynamische expressieve dansstijl, waarmee je zowel kracht als flexibiliteit ontwikkelt. Kracht en lange lijnen zijn kenmerkend voor deze stijl. Deze cursus wordt gegeven op half gevorderd/gevorderd niveau.

Workout Jazz 40+
In deze cursus vormt de Jazz danstechniek de basis. De les is een expressieve workout waarbij op dansante wijze gewerkt wordt aan de conditie, coördinatie, flexibiliteit en algehele fitheid. Het tempo van de les is aangepast aan de deelnemers. Een uur lekker bewegen, op fijne muziek! Deze cursus is er voor deelnemers van alle niveaus.

Dance from the inside – Beyond style – Elke 3de zaterdag van de maand
In deze cursus gaat het om een somatische verkenning van het lichaam door middel van geïmproviseerde dans. De Somatica is een specialisme dat de fysieke en mentale gesteldheid van het lichaam als onlosmakelijk met elkaar verbonden beschouwt. We observeren het lichaam op verschillende anatomische niveaus; van het cellulaire, weefsel- en orgaanniveau tot lichaamsschema's en regio's. Deze verkenningen, ook wel ervaringsgerichte anatomie genoemd, leren je van binnenuit over het levende, bewuste materiaal dat jouw lichaam is. Het gaat over de manier waarop het lichaam is georganiseerd en hoe dit ons begrip van tijd en ruimte ondersteunt. Vanuit het intieme gevoel van verbinding met je lichaam geef je door middel van diverse dansimprovisatie opdrachten vorm aan jouw expressie, creativiteit en verbeeldingskracht. We werken individueel, in tweetallen en in verschillende formaties. In deze les wordt Engels en Nederlands gesproken.

"Beweging is niet iets wat we doen, beweging is wat we zijn' Emilie Conrad.

History of dance - in theory and action (and music) – vanaf 7 november 10 lessen
Deze cursus gaat over de geschiedenis van dans van 1400 tot nu. Er worden verhalen verteld; er worden dansen gedanst. Ervaar hoe de dans zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. In deze les wordt Engels en Nederlands gesproken.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Email: info@dcu.nl
Telefoon: 030 - 234 20 11
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden