Klassiek Ballet

Klassiek Ballet
De klassiek ballettechniek is een uitstekende basis voor de danser. Het is een dansdiscipline waarbij je je lichaam leert beheersen en er goed op je houding wordt gelet. De lessen volgen een lange traditie van gestructureerde training voor het versterken van je core en het verbeteren van je balans en flexibiliteit.

Een van de belangrijkste kenmerken van klassiek ballet is het ‘uitdraaien’ van voeten en benen vanuit de heupen. In de lessen wordt er gewerkt aan deze basistechniek. Verder is er aandacht voor het gebruik van de buikspieren, lenigheid en muzikaliteit. Vast onderdeel van de les zijn oefeningen aan de ‘barre’. Daarna komen oefeningen in het midden en over de diagonaal in de zaal, waarbij de bewegingen, die je aan de barre hebt geleerd, worden toegepast.

Klassiek Ballet voor kinderen
Bij DCU kun je lessen modern / klassiek volgen vanaf 8 jaar. Kijk voor deze en vele andere lessen voor kinderen op onze pagina Kinderlessen.

Spitzen
Vanaf gevorderd niveau kun je je klassieke balletles combineren met een aparte cursus spitzen.

Floor Barre
De oefeningen in de cursus floor barre zijn gebaseerd op de leer van Boris Knyazev, waarbij het gaat om het opbouwen van kracht om het lichaam te ondersteunen en te versterken om zo de techniek, maar ook beweging in het dagelijks leven, te vergemakkelijken.

Klassiek Ballet 60+
Kijk voor deze les op onze pagina 40+/60+.

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden