Zo zien wij dans

DCU biedt verbinding door dans. DCU ís passie voor dans.

Danscentrum Utrecht werd in 1981 opgericht door dansers Wies Merkx en Marc Jonkers om de moderne dans van danspionier Martha Graham voor iedereen toegankelijk te maken. In de loop der jaren is DCU uitgegroeid tot een dansschool met een breed en samenhangend lesaanbod. Bij DCU geven 28 docenten les en worden cursussen verzorgd in zes dansstudio’s.

DCU staat voor passie, professionaliteit, creativiteit, kunst, diepgang en verbinding. Daarbij vormt nieuwsgierigheid naar dans dé verbindende factor. Het gaat om samen ontdekken, ervaren, leren, creëren en presenteren. In elke les draait het om het geluk, het plezier, de uitdaging en de mentale, artistieke en fysieke ontwikkeling die dansen de mens kan bieden: Dance as a way of life.

Dansen verbindt! DCU heeft de overtuiging dat dans bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en deelname aan de maatschappij. Danseducatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen bij het leren uitdrukken van gevoelens, het ontwikkelen van een eigen manier van communiceren en bij de vorming van een eigen identiteit. Het is niet alleen goed voor houding, souplesse en kracht, maar bevordert ook het coördinatievermogen, het ruimtelijk inzicht en de muzikaliteit. Dansen kan altijd, overal en met iedereen. Dans slaat bruggen tussen mensen, bevordert maatschappelijke cohesie en geeft vooral veel plezier!

 

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden