Workshops / masterclasses

DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_01

Foto's: ConCuerpos

DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_02
DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_03

Worskhop voor dansers met en zonder beperking / 16+
Dinsdag 12 juli / 19.00 - 22.00 uur / Domplein Torenzaal / €25,-

In deze workshop delen de dansers van ConCuerpos de creatieve kennis die ze hebben ontwikkeld tijdens het creatieproces van hun danswerk IRA. Voor dat creatieve project startte ConCuerpos een onderzoek naar de esthetiek van toegankelijkheid, wat betekent dat elementen zoals ondertiteling, audiobeschrijvingen en gebarentaal moeten worden geïntegreerd in de dramaturgie van het werk en niet enkel als toegevoegde hulpmiddelen. Zo ontwikkelt het gezelschap een unieke artistieke taal die zowel ‘inclusief’ als toegankelijk is.

De workshop begint met een ‘ontmoeting’ met het eigen lichaam, zijn eigenheid en zijn bewegingsmogelijkheden om een ​​breed scala aan bewegingskwaliteiten tot stand te brengen. Daarna gaan de deelnemers experimenteren met verschillende oefeningen om meer vrijheid en openheid te krijgen voor het plezier in dans in relatie tot tijd en ruimte. Het volgende niveau zal de ontmoeting zijn tussen verschillende mensen, erkennen wat we delen en wat ons uniek maakt om te genieten van relaties vanuit creativiteit en respect. Het laatste deel zal gericht zijn op de relatie tussen gebarentaal en dans, waarbij het kinetische kenmerk van deze taal in choreografische termen wordt versterkt.

Docenten:
De workshop wordt geleid door de dansers van ConCuerpos en regisseur Laisvie Andrea Ochoa. Laisvie is een Colombiaans-Litouwse choreograaf, inclusieve dansexpert en docent bij Danscentrum Utrecht. Ze studeerde de Master Choreografie COMMA (CODARTS / Fontys) in Nederland. Op dit moment beweegt ze tussen Colombia en Nederland, waar ze haar werk bij ConCuerpos voortzet, als danslerares en maker. ConCuerpos is het baanbrekende inclusieve dansgezelschap uit Colombia. Sinds 2007 ontwikkelt het gezelschap artistieke, educatieve en onderzoeksprojecten met als doel inclusieve en toegankelijke dansmogelijkheden te bieden voor mensen met en zonder beperking. ConCuerpos viert diversiteit, ze creëren vanuit verschillende capaciteiten en ze vertrouwen de ‘ontmoeting’ als een manier om een ​​sterkere samenleving op te bouwen.

Je kunt je nu inschrijven via MijnDCU of je kunt ons aanmeldingsformulier invullen.

Op 15 juli treedt ConCuerpos op in de theaterzaal aan het Domplein. Meer info over dit bijzondere optreden volgt snel!

 

History of Dance_Beeld

History of Dance - In Theory and dance
1, 15, 22 en 29 mei, 12, 19 en 26 juni, 3 en 10 juli

Deze cursus gaat over de geschiedenis van dans van 1400 tot nu. Verschillende docenten vertellen over de dansontwikkelingen in de loop van de eeuwen en laten je dansend ervaren hoe men vroeger danste. Je maakt kennis met de traditionele Afrikaanse dansen, de hofdansen, het begin van klassiek ballet, verschillende volksdansen, jazz, modern, contemporary en verschillende urban stijlen. Afhankelijk van de docent wordt er in de les Nederlands en/of Engels gesproken.

Deze cursus bestaat uit 9 lessen en is onderverdeeld in 3 modules. Je kunt alle 9 lessen volgen, of één van de drie losse modules.

Lesdata:
1 mei - Isis van Gemert – jazz dance
15 en 22 mei - Wijnand Karel – volkse dansen en hofdansen
29 mei en 12 juni - Alfredo Fernandez – klassiek ballet
19 juni - Michael Lubbers – Modern en contemporary
26 juni - Miquel Kapel – Hiphop, urban
3 juli - Michael Lubbers – Underground: Vogue
10 juli - John Kayongo – traditionele Afrikaanse dans

Module 1: Volksdansen, hofdansen en jazz
1 les jazz van Isis van Gemert (1 mei)
2 lessen door Wijnand Karel (15 en 22 mei)

Module 2: Klassiek en modern/contemporary
2 lessen klassiek door Alfredo Fernandez (29 mei en 12 juni)
1 les modern/contemporary van Michael Lubbers (19 juni)

Module 3: Afro dance, urban en vogue
1 les urban door Miquel Kapel (26 juni)
1 les vogue door Michael Lubbers (3 juli)
1 les afro door John Kayongo (10 juli)

Je kunt je nu inschrijven via MijnDCU of je kunt ons aanmeldingsformulier invullen.
Prijs voor 9 lessen: €195,- en per module €67,50.

Danscentrum Utrecht school voor danslessen

Om je aan te melden voor een workshop, vul je ons online inschrijfformulier in. Als je al bij DCU ingeschreven staat, kan je je aanmelden via Mijn DCU door in te loggen met je lidnummer (dit nummer kun je vinden in de bevestigingsmail van je eerdere inschrijving). Binnen Mijn DCU kies je bij Activiteiten voor ‘Cursus, workshop of evenement boeken’. Meer informatie over inschrijven en het aanmaken van een Mijn DCU account lees je op het tabblad ‘Inschrijven’ bij Financiële info. Het is niet mogelijk om een inschrijving voor een workshop of masterclass te annuleren.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden