Utrecht-Jam: contact improvisatie

In samenwerking met Sebas van Wetten van Dansavontuur kan je in Studio Monseigneur maandelijks op zondag meedoen met de Utrecht-Jam: contact improvisatie. Vooraf aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon binnenlopen en meedansen.

Utrecht-Jam foto1

Kijk voor meer info ook op dansavontuur.nl

Contact improvisatie is een dansvorm waarbij het aanraken van een andere danser gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.

Tijdens een Contact-Impro-Jam is er ruimte om te oefenen en te genieten van deze unieke somatische dansvorm, waarbij het reageren op elkaars bewegingen het begin van de dans is. Beweeg zoals je wilt: in duo's, solo's, trio's, enz.; soms begeleid door muziek en soms in stilte – altijd met zorg en aandacht - of even pauzeren en toekijken vanaf de zijlijn…

De Jam is open voor dansers van alle niveaus en is erop gericht amateurs en nieuwkomers te laten kennis maken met deze verbindende dansstijl. Danservaring is niet nodig.

Sommige delen van de Jam zijn met muziek, andere delen zijn in stilte. We zijn van plan om bij een aantal van de toekomstige jams livemuziek te organiseren.

Utrecht-Jam: contact improvisatie
Ongeveer elke 4 weken op zondag in Studio Monseigneur, Mgr. van de Weteringstraat 13a.

Tijd: 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Warming-up onder leiding van Sebas van Wetten of anderen, in aanloop naar de Jam. Voel je vrij je eigen warming-up te doen en later aan te sluiten.

Kosten: tussen 5 ~ 10 euro.
De kosten worden ter plekke voldaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geplande Jams
2021: 14 november, 12 december
2022: 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 29 mei, 26 juni

Vragen kan je stellen via info@dansavontuur.nl.

Corona regels van DCU die gelden op de locatie
* Het dragen van een mondkapje is verplicht in gangen en kleedruimtes; in de danszaal mag hij af.
* Kleed je zoveel mogelijk thuis om.

Corona maatregelen van Dansavontuur.nl
We vragen alle deelnemers (zowel ongevaccineerd als gevaccineerd) om maximaal 48 uur voor dat je naar de Jam komt een ​​zelftest te doen. Je hoeft niet naar een officiële testlocatie (teststraat), maar we vragen je wel om de instructies van de test goed te volgen.

We vertrouwen erop dat je deze verantwoordelijkheid zelf neemt, en natuurlijk dat je thuis blijft bij COVID-achtige klachten of een positieve test. Want let op: een zelftest is niet geschikt als je klachten hebt of een hoog besmettingsrisico hebt gelopen. Maak in dat geval een proefafspraak bij de GGD via 0800-1202 of www.coronatest.nl.

We vragen alle deelnemers op deze manier bij te dragen aan het beperken van het aantal besmettingen om zo het zorgsysteem en hulpverleners te ontlasten. Tegelijkertijd willen we dansen voor zoveel mogelijk mensen veilig en mogelijk maken. Dank voor je hulp daarbij.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden