Tienercursussen vanaf 12 jaar

Productiegroep
Dit is dé cursus voor tieners waarin je toewerkt naar een eigen voorstelling. Naast het creëren van dansmateriaal werk je aan je techniek en je podiumpresentatie. Er zijn twee verschillende productiegroepen: modern en streetdance.
In de productiegroep modern zijn geaardheid, souplesse, ruimtegebruik en eigenheid belangrijk. Je ontwikkelt gevoel voor muziek en onderzoekt de mogelijkheden van je eigen lichaam. Je leert dansen vanuit je gevoel met je lichaam als expressiemiddel.
Bij de productiegroep streetdance maak je kennis met verschillende stijlen binnen de urban dance, zoals bijvoorbeeld streetdance en hiphop. Je ontwikkelt jouw flow, kracht en dynamiek op een manier die typerend is voor deze stijl.

Afro Dance
In deze cursus leer je danstechnieken uit verschillende Afrikaanse landen, zoals de Coupé Décalé uit Ivoorkust, de Ndombolo uit Congo en de Azonto uit Ghana. Kom dansen op de opzwepende Afrikaanse beats en waan je even in het prachtige Afrika van rond de evenaar.

Breakdance
Leren hoe je de top-rock, de Indian step of een headstand doet?! Breakdance of break, b-boy, b-girl maakt deel uit van de urban-/hiphopcultuur en is ontstaan in The Bronx (een wijk in New York) in de jaren ’70 van de vorige eeuw. In deze cursus leer je coole moves en acrobatische tricks. Een goede technische basis combineer je met een goed ritmegevoel, zodat jij al snel je eigen stijl kunt ontwikkelen.

Klassiek
Leren hoe je de perfecte ‘plié’ en ‘relevé’ moet maken? In deze cursus leer je de techniek van het klassieke ballet. Je leert je lichaam beheersen, je versterkt je buikspieren en verbetert je balans en lenigheid. In een les begin je aan de ‘barre’ om te werken aan je techniek en vervolgens pas je die bewegingen toe als je dansend gebruik maakt van de hele zaal.

Het Danstraject (start bij voldoende inschrijvingen)
Wil je misschien meer met dans dan één les per week? Denk je erover iets met dans te gaan doen? Dan is dit de cursus voor jou. In het danstraject maak je kennis met alle aspecten van professioneel dansen. Je gaat op zoek naar je eigen kracht en kwaliteiten. Je ontwikkelt je fysieke en mentale mogelijkheden binnen dans. Onder leiding van onze docenten en een aantal gastdocenten uit het werkveld ontdek je nieuwe dansstijlen. Je verbetert je technische vaardigheden. Ook ga je aan de slag met choreograferen, improviseren en presenteren.

Modern Jazz
Toen jazzdans zich in de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw mengde met bewegingen uit de moderne dans en klassiek ballet ontstond de modern jazzdans. In de modern jazzlessen wordt de flow van moderne dans gecombineerd met de funk en de pit van jazz. Je werkt aan je kracht, lenigheid en expressie, maar ook aan timing, frasering en dynamiek.

Streetdance / Jazz
In deze les maak je kennis met verschillende stijlen binnen de urban dance, zoals bijvoorbeeld streetdance en hiphop. Je ontwikkelt jouw flow, kracht en dynamiek op een manier die typerend is voor deze stijl.

Volwassenenlessen geschikt vanaf 16 jaar
DCU biedt een aantal lessen voor volwassenen aan, waar tieners vanaf 16 jaar al kunnen instromen. Dit zijn de lessen afro contemporary, afro dance, hiphop (15+), klassiek ballet, vogue, inclusieve dans: dansen met of zonder beperking en V-dance. Klik op de links voor meer informatie over deze lessen.

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden