Lessen voor jongeren (vanaf 12 jaar)

Danscentrum Utrecht is er voor iedereen die wil dansen. Dansen is goed voor je houding, coördinatie en conditie. Het bevordert je motoriek, ruimtelijk inzicht en muzikaliteit. Dansen stimuleert je creativiteit; het is een taal die je spreekt met je lichaam. Dansen doe je samen. Je maakt contact en brengt elkaar plezier.

Productiegroep (voorheen Dance on Stage)
Dit is dé cursus voor tieners waarin je toewerkt naar een eigen voorstelling. Naast het creëren van dansmateriaal werk je aan je techniek en je podiumpresentatie. In de productiegroepen worden verschillende dansstijlen gecombineerd.

Afro dance
In deze cursus leer je danstechnieken uit verschillende Afrikaanse landen, zoals de Coupé Décalé uit Ivoorkust, de Ndombolo uit Congo en de Azonto uit Ghana. Kom dansen op de opzwepende Afrikaanse beats en waan je even in het prachtige Afrika van rond de evenaar.

Breakdance
Leren hoe je de top-rock, de Indian step of een headstand doet?! Breakdance of break, b-boy, b-girl maakt deel uit van de urban/hiphop cultuur en is ontstaan in The Bronx (een wijk in New York) in de jaren ’70 van de vorige eeuw. In deze cursus leer je coole moves en acrobatische tricks. Een goede technische basis combineer je met een goed ritmegevoel, zodat jij al snel je eigen stijl kunt ontwikkelen.

Hiphop Lyrical
Heb je eerder streetdance, hiphop of breakdance gedaan, maar wil je ook een verhaal kunnen vertellen met je dans? Dan is Hiphop Lyrical dé cursus voor jou! Je danst op de woorden in de muziek én op de beat. De techniek die in de lessen gebruikt wordt, komt voort uit verschillende Urban dansstijlen. Je leert hoe je je favoriete muziekteksten (‘lyrics’) om kan zetten in dans. Flow en dynamiek maken het grote verschil met andere urban stijlen.

Klassiek
Leren hoe je de perfecte ‘plié’ en ‘relevé’ moet maken? In deze cursus leer je de techniek van het klassieke ballet. Je leert je lichaam beheersen, je versterkt je buikspieren en verbetert je balans en lenigheid. In een les begin je aan de ‘barre’ om te werken aan je techniek en vervolgens past je die bewegingen toe als je dansend gebruik maakt van de hele zaal.

Modern
In deze cursus leer je de beginselen van de moderne danstechniek. In deze stijl zijn geaardheid, souplesse, ruimtegebruik en eigenheid belangrijk. Je ontwikkelt gevoel voor muziek en onderzoekt de mogelijkheden van je eigen lichaam. Je leert dansen vanuit je gevoel met je lichaam als expressiemiddel.

Modern Contemporary
Contemporary kan je zien als een hedendaagse variant van moderne dans. De deze lessen worden de kenmerken van Modern gecombineerd met technieken en inzichten van grote danspioniers. Modern Contemporary kent dan ook veel cross-overs: bijvoorbeeld modern en urban, maar ook modern en floorwork of modern en werelddans.

Het Danstraject (start bij voldoende inschrijvingen)
Wil je misschien meer met dans dan één les per week? Denk je erover iets met dans te gaan doen? Dan is dit de cursus voor jou. In het Danstraject maak je kennis met alle aspecten van professioneel dansen. Je gaat op zoek naar je eigen kracht en kwaliteiten. Je ontwikkelt je fysieke en mentale mogelijkheden binnen dans. Onder leiding van onze docenten en een aantal gastdocenten uit het werkveld ontdek je nieuwe dansstijlen. Je verbetert je technische vaardigheden. Ook ga je aan de slag met choreograferen, improviseren en presenteren.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden