Specials

History of Dance - een historische dansreis
History of Dance gaat over de geschiedenis van dans van 1400 tot nu. Verschillende docenten vertellen over de dansontwikkelingen in de loop van de eeuwen en laten je dansend ervaren hoe men vroeger danste. Je maakt kennis met de traditionele Afrikaanse dansen, de hofdansen, het begin van klassiek ballet, verschillende volksdansen, jazz, modern, contemporary en verschillende urban stijlen. Afhankelijk van de docent wordt er in de les Nederlands en/of Engels gesproken.

Inclusieve Dans voor dansers met en zonder beperking / 16+
Deze les is open voor iedereen, met of zonder beperkingen, met of zonder danservaring. Je onderzoekt en vergroot je fysieke mogelijkheden en creativiteit. De focus is op het vieren van de verschillen. Iedereen volgt zijn eigen leerproces. Samen zoek je het dansplezier en de onderlinge verbinding. De les wordt deels in het Engels gegeven. Vertaling naar Nederlands is altijd mogelijk even als het inhuren van een gebarentolk.

Dance Exploration
Dance Exploration is een speciale training waarin je fysieke en mentale gezondheid centraal staan. Door middel van dans en beweging ga jij jezelf (her)ontdekken. Je komt in aanraking met persoonlijke thema's die je kan verkennen, verdiepen en kan gaan transformeren. Om te bewegen naar een plek, daar waar jij wil zijn.

V-dance, dans voor mensen met een verstandelijke beperking / 16+
Ken je iemand met een verstandelijke beperking die van dansen en theater houdt? Voor de cursus V-Dance zijn we op zoek naar stoere jongens en meisjes. We gaan aan de slag met dans en theater. We swingen op een mix van verschillende dans- en muziekstijlen, improviseren en maken een choreografie. Tijdens het dansen werken we aan kracht, flexibiliteit en creativiteit.

Je leert over jezelf en anderen. Hoe kan je met je bewegingen een verhaal vertellen? Hoe kan je, zonder woorden, maar met bewegingen duidelijk maken wat je wil zeggen?

In deze lessen vergroot je je belevingswereld en versterk je je zelfvertrouwen. Plezier, samenwerken en lekker bewegen met anderen staan voorop. Swing je met ons mee?

Het is mogelijk om deze cursus op locatie aan te bieden. Mail voor informatie naar info@dcu.nl.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden