Specials

Cursus: History of Dance - een historische dansreis
Start: 4 november 2022
Vrijdag / 20:00-22:00 uur / Studio DP 0.19 / cursus van 8 lessen
Docenten John Kayongo, Wijnand Karel, Alfredo Fernandez, Deschny Rogers, Michael Lubbers en Miquel Kapel

Dansend door de dansgeschiedenis. Ervaar tijdens History of Dance hoe men 500 jaar geleden Klassiek ballet danste bij het ontstaan van De Academie en hoe men het nu doet. Ontdek de invloeden van de volksdansen van toen in de street-stijlen van nu. Hoe heeft Afrikaanse dans de hip hop beïnvloed en andersom? Leer een underground stijl en ontdek waarom deze stijlen zo belangrijk zijn in de maatschappij. Hoe heeft moderne dans zich ontwikkeld? Ontdek dansend het verschil tussen Modern en Contemporary. Afhankelijk van de docent wordt er in de les Nederlands en/of Engels gesproken.

Om je aan te melden voor deze cursus, vul je ons online inschrijfformulier in. Als je al bij DCU ingeschreven staat, kan je je aanmelden via Mijn DCU.

Inclusieve Dans voor dansers met en zonder beperking / 16+
Deze les is open voor iedereen, met of zonder beperkingen, met of zonder danservaring. Je onderzoekt en vergroot je fysieke mogelijkheden en creativiteit. De focus is op het vieren van de verschillen. Iedereen volgt zijn eigen leerproces. Samen zoek je het dansplezier en de onderlinge verbinding. De les wordt deels in het Engels gegeven. Vertaling naar Nederlands is altijd mogelijk even als het inhuren van een gebarentolk.

Dance Exploration
Dance Exploration is een speciale training waarin je fysieke en mentale gezondheid centraal staan. Door middel van dans en beweging ga jij jezelf (her)ontdekken. Je komt in aanraking met persoonlijke thema's die je kan verkennen, verdiepen en kan gaan transformeren. Om te bewegen naar een plek, daar waar jij wil zijn.

V-dance, dans voor mensen met een verstandelijke beperking / 16+
Ken je iemand met een verstandelijke beperking die van dansen en theater houdt? Voor de cursus V-Dance zijn we op zoek naar stoere jongens en meisjes. We gaan aan de slag met dans en theater. We swingen op een mix van verschillende dans- en muziekstijlen, improviseren en maken een choreografie. Tijdens het dansen werken we aan kracht, flexibiliteit en creativiteit.

Je leert over jezelf en anderen. Hoe kan je met je bewegingen een verhaal vertellen? Hoe kan je, zonder woorden, maar met bewegingen duidelijk maken wat je wil zeggen?

In deze lessen vergroot je je belevingswereld en versterk je je zelfvertrouwen. Plezier, samenwerken en lekker bewegen met anderen staan voorop. Swing je met ons mee?

Het is mogelijk om deze cursus op locatie aan te bieden. Mail voor informatie naar info@dcu.nl.

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden