Specials

Inclusieve dans voor dansers met en zonder beperking / 16+
Deze les is open voor iedereen, met of zonder beperkingen, met of zonder danservaring. Je onderzoekt en vergroot je fysieke mogelijkheden en creativiteit. De focus is op het vieren van de verschillen. Iedereen volgt zijn eigen leerproces. Samen zoek je het dansplezier en de onderlinge verbinding. De les wordt deels in het Engels gegeven. Vertaling naar Nederlands is altijd mogelijk. Inhuren van een gebarentolk is ook mogelijk.

V-dance, dans voor mensen met een verstandelijke beperking / 16+ (start na de herfstvakantie, vanaf 28 oktober 2021)
Ken je iemand met een verstandelijke beperking die van dansen en theater houdt? Voor de cursus V-Dance zijn we op zoek naar stoere jongens en meisjes. We gaan aan de slag met dans en theater. We swingen op een mix van verschillende dans- en muziekstijlen, improviseren en maken een choreografie. Tijdens het dansen werken we aan kracht, flexibiliteit en creativiteit.

Je leert over jezelf en anderen. Hoe kan je met je bewegingen een verhaal vertellen? Hoe kan je, zonder woorden, maar met bewegingen duidelijk maken wat je wil zeggen?

In deze lessen vergroot je je belevingswereld en versterk je je zelfvertrouwen. Plezier, samenwerken en lekker bewegen met anderen staan voorop. Swing je met ons mee?

Het is mogelijk om deze cursus op locatie aan te bieden. Mail voor informatie naar info@dcu.nl

Dance & Well-being (start vanaf 31 januari 2022)
De voordelen van dans zijn bekend: dans maakt slimmer, vermindert stress en vergroot de energie. Minder bekend is de positieve emotionele en psychologische impact die beweging kan hebben op de geestelijke gezondheid en het welzijn.

Dance & Well-being is een speciale training waarin d.m.v dans en beweging gewerkt wordt aan je fysieke en mentale gezondheid. Je leert verschillende non-verbale vormen van expressie en communicatie, die je algehele fitheid ten goede komen.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden