Moderne dans

Modern
De cursussen ‘Modern voor beginners' bieden een introductie in de basistechnieken van de Moderne dans, zodat je daarna door kunt stromen naar een specifieke moderne danstechniek. Je danst vanuit een bewuste en vrije lichaamshouding. Je leert omgaan met zwaartekracht en ontspanning. Je oefent met het gebruik van je ademhaling als ondersteuning van de beweging. In de gevorderde lessen ontwikkel je je verder in het hele spectrum van de Moderne dans. In de Moderne dans gaat het om groot en dynamisch bewegen en maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van je lichaam en de ruimte om je heen.

Modern Contemporary
Contemporary is een hedendaagse variant van de Moderne dans. De elementen van Modern zijn zwaartekracht, ruimtegebruik, ademhaling, eigenheid en expressie. De docent combineert deze principes met zelf gekozen technieken en inzichten van danspioniers en makers. In Contemporary vind je veel cross-overs tussen bijvoorbeeld modern en urban, maar ook tussen modern en floorwork of modern en werelddans.

Modern Cunningham
In deze cursus gaat het om de danstechniek van Merce Cunningham. De dans staat in het teken van esthetische vormen, coördinatie van torso- en beenwerk en je ruimtelijk bewustzijn. Modern Cunningham wordt alleen aangeboden voor de half gevorderde en gevorderde danser.

Modern Jazz, Horton
Horton is een van oorsprong Amerikaanse moderne danstechniek geïnspireerd op Jazz en native American dance. Het is een dynamische expressieve dansstijl, waarmee je zowel kracht als flexibiliteit ontwikkelt. Kracht en lange lijnen zijn kenmerkend voor deze stijl. De beroemde Alvin Ailey company gebruikt veel van de techniek van Lester Horton. Deze cursus wordt gegeven op half gevorderd/gevorderd niveau.

Modern Limón
Limón is een dynamische en intensieve cursus gebaseerd op de Moderne danstechniek van José Limón. Het gaat om loslaten, momentum, vrijheid, ademhaling en het ‘uitrekken’ van je beweging. Deze lessen worden gegeven aan beginners met ervaring, half gevorderden en gevorderden.

Modern Jazz
Toen Jazzdans zich in de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw mengde met bewegingen uit de Moderne dans en klassiek ballet ontstond de Modern Jazzdans. In de Modern Jazz lessen wordt de flow van Moderne dans gecombineerd met de funk en de pit van Jazz. Je werkt aan je kracht, lenigheid en expressie, maar ook aan timing, frasering en dynamiek. Voor beginners, half gevorderden en gevorderden zijn er verschillende lessen.

Floorwork
The floor is our main dance partner, so why not to engage in a magnificent kiss with it? Your body as a boneless tongue finding a continuous flow. Your body doing playful bites to add a bit of spice. Your body smiling and receiving a tender caress. This class is based on techniques such as Flying Low and Piso Movil (Mobile Floor developed by Colombian company Cortocinesis) and it is about letting go, pushing, giving in, pulling, sliding, rolling, circulating and flowing.

History of dance - in theory and action (and music) – (start wanneer de corona beperkingen voorbij zijn)
Deze cursus gaat over de geschiedenis van dans van 1400 tot nu. Verschillende docenten vertellen over de dansontwikkelingen in de loop van de eeuwen en laten je dansend ervaren hoe men vroeger danste. Je maakt kennis met de traditionele Afrikaanse dansen, de hofdansen, het begin van klassiek ballet, verschillende volksdansen, jazz, modern, contemporary en verschillende urban stijlen. Afhankelijk van de docent wordt er in de les Nederlands en/of Engels gesproken.

De docenten (onder voorbehoud): Alfredo Fernandez, Isis van Gemert, John Kayongo, Michael Lubbers, Miquel Kapel en Wijnand Karel.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
E-mail: info@dcu.nl
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden