Modern / Contemporary

Modern
In de moderne dans gaat het om groot en dynamisch bewegen en maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van je lichaam en de ruimte om je heen. De beginnerscursussen modern bieden een introductie in de basistechnieken van de moderne dans. Je danst vanuit een bewuste en vrije lichaamshouding. Je leert omgaan met zwaartekracht en ontspanning. Je oefent met het gebruik van je ademhaling als ondersteuning van de beweging. In de gevorderde lessen ontwikkel je je verder in het hele spectrum van de moderne dans.

Bij de moderne dansles voor beginners door Lorenzo Koppenaal is het uitgangspunt de danstechniek van Merce Cunningham. De dans staat in het teken van esthetische vormen, coördinatie van torso- en beenwerk en je ruimtelijk bewustzijn.

Modern voor kinderen
Bij DCU kun je lessen modern / klassiek volgen vanaf 8 jaar. Kijk voor deze en vele andere lessen voor kinderen op onze pagina Kinderlessen.

Modern Contemporary
Contemporary is een hedendaagse variant van de moderne dans. De elementen van modern contemporary zijn zwaartekracht, ruimtegebruik, ademhaling, eigenheid en expressie. De docent combineert deze principes met zelf gekozen technieken en inzichten van danspioniers en makers. In contemporary vind je veel cross-overs tussen bijvoorbeeld modern en urban, maar ook tussen modern en floorwork of modern en werelddans.

Modern Limón-Based
Limón is een dynamische en intensieve cursus gebaseerd op de moderne danstechniek van José Limón. Het gaat om loslaten, momentum, vrijheid, ademhaling en het ‘uitrekken’ van je beweging.

Floorwork
In de cursus floorwork is de vloer je belangrijkste danspartner. De oefeningen in deze les zijn gebaseerd op technieken als Flying Low en Piso Movil (Mobile Floor ontwikkeld door het Colombiaanse bedrijf Cortocinesis). Hierbij gaat het over loslaten, duwen, toegeven, trekken, glijden, rollen, circuleren en stromen.

Modern Jazz
Kijk voor deze les op onze pagina Jazz.

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden