Kindercursussen van 2 tot 12 jaar

Peuterdans met ouder (2-3 jaar)
In deze cursus dansen de kinderen op verschillende soorten muziek, waarbij ze diverse bewegingen verkennen en zich bewust worden van hun eigen lichaam. Dit alles ontdekken ze samen met een ouder/verzorger (elke week dezelfde).

Peuterdans zonder ouder (3-4 jaar)
In de danslessen voor peuters wordt gedanst vanuit een thema dat door de kinderen wordt verkend en wordt uitgewerkt in beweging. Op deze manier leren de kinderen dansvaardigheden, dansbeleving en creativiteit.

Kleuterdans (4-6 jaar)
Tijdens deze lessen werken de kinderen spelenderwijs aan danstechniek, spierkracht en lenigheid. Er komen verschillende dansstijlen aan bod, zodat de kinderen de ruimte krijgen om hun motoriek, creativiteit en muzikaliteit op meerdere manieren te ontwikkelen.

Kinderdans (6-8 jaar)
In deze cursus maken de kinderen kennis met verschillende danstechnieken, zoals klassiek, modern, jazz en urban. In een les komen fysieke oefeningen, improvisaties, ruimtegebruik en samenwerking aan de orde. Ook het ontwikkelen van de eigen creativiteit speelt een belangrijke rol. Persoonlijke expressie en dansplezier staan voorop.

Breakdance
Leren hoe je de top-rock, de Indian step of een headstand doet! In deze energieke danstraining leer je veel coole trucjes en acrobatische bewegingen. Een goede technische basis combineer je met een goed ritmegevoel, zodat jij optimaal uitdrukking leert te geven aan jouw dansplezier!

Streetdance / Jazz
In deze les maak je kennis met verschillende stijlen binnen de urban dance, zoals bijvoorbeeld streetdance en hiphop. Je ontwikkelt jouw flow, kracht en dynamiek op een manier die typerend is voor deze stijl.

Modern
Bij moderne dans leer je de beginselen van de moderne danstechniek. In deze stijl zijn geaardheid, souplesse en kracht belangrijk. Je leert dansen vanuit je gevoel met je lichaam als expressiemiddel.

Modern / Klassiek
Heb je interesse in klassiek ballet én modern, maar weet je nog niet goed welke stijl je het beste past? Dan is deze les perfect. Bij DCU kun je lessen modern / klassiek volgen vanaf 8 jaar. In deze lessen werk je spelenderwijs aan de basisprincipes van de moderne dans- én klassieke ballettechniek en leer je verschillen en overeenkomsten tussen deze stijlen. We werken ook aan het ontwikkelen van je creativiteit en muzikaliteit. In onze vervolglessen kun je als tiener doorgroeien en kiezen met welke stijl je verder gaat.

Modern Jazz
In de modern jazzlessen wordt de flow van moderne dans gecombineerd met de funk en de pit van jazz. Je werkt aan je kracht, lenigheid en expressie, maar ook aan timing, frasering en dynamiek.

Afro Dance
In deze cursus leer je danstechnieken uit verschillende Afrikaanse landen. Je danst op energieke Afrikaanse beats. Je wordt soepel en je werkt aan je conditie. Even waan je je in het warme hart van Afrika.

Het Danstraject Mini
Deze cursus is voor fanatieke dansers en danseressen in de leeftijd van 9-12 jaar. Je vergroot je technische vaardigheden in klassiek ballet, moderne dans en jazz om expressiever, sterker en leniger te worden. Je ontwikkelt je danstalent en leert hoe je dansend je eigen verhaal kunt vertellen.

Algemeen

Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
info@dcu.nl
Tel: 030-234 20 11
(ma t/m vr 16.00-18.00 uur)

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A
Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden