Afro Dance

Afro dance
In deze cursus leer je danstechnieken uit verschillende Afrikaanse landen, zoals de Coupé Décalé uit Ivoorkust, de Ndombolo uit Congo en de Azonto uit Ghana. Iedereen is welkom om te komen swingen op energieke Afrikaanse beats en je te laten raken door het warme hart van de Afrikaanse zon. Dit is een beginnerscursus.

Afro contemporary
In de lessen Afro Contemporary worden de lange lijnen en vloeiende bewegingen van de Moderne dans gecombineerd met de explosieve kracht van de traditionele Afrikaanse dans. Zo ontstaat een uitdagende mix tussen de Afrikaanse en Westerse danscultuur, waarin zowel dansexpressie en als ook techniek op een energieke manier samen komen. Afro Contemporary is geschikt voor alle niveaus.

Afro bootcamp
Afro bootcamp is een uitdagende en complete danstraining. Je werkt aan spieropbouw en conditieverbetering, terwijl je je uitleeft op de aanstekelijke ritmes van de traditionele Afrikaanse muziek. Dit is dé les waarin je al je energie kwijt kan. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus en je kunt iedere les instromen.

History of dance - in theory and action (and music) – vanaf 7 november: 10 lessen
Deze cursus gaat over de geschiedenis van dans van 1400 tot nu. Er worden verhalen verteld; er worden dansen gedanst. Ervaar hoe de dans zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Let op: In deze les wordt Engels en Nederlands gesproken.

Algemeen

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Email: info@dcu.nl
Telefoon: 030 - 234 20 11
IBAN: NL36 INGB 0005 4597 93
BIC: INGBNL2A

Locatie Utrecht Oost

Studio Monseigneur

Mgr. van de Weteringstraat 13a
3581 EA Utrecht
Danszaal

Locatie Utrecht Centrum

Studio Domplein

Domplein 4
3512 JC Utrecht
Zaal 0.19 en 0.20
Torenzaal

Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Studio Cultuurcampus

Burchtpoort 5
3452 MD Utrecht
Zaal 0.6 en 0.7

Copyright © 2021 DCU
Alle rechten voorbehouden