Workshop House Dance

Zondag 29 januari / 19:30 - 21:00 uur / alle niveaus / Studio DP 0.20 / € 20 / Saskia Nartey Wemegah

House Dance is eind jaren '70 begonnen in de underground-clubs in Chicago en New York. De stijl is beïnvloed door tapdans, vechtsporten, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse dans. House Dance gaat over vrijheid, community, freestyle en het voelen van de muziek. De dansstijl wordt gekenmerkt door een constante groove die in alle bewegingen aanwezig is. Omdat de dansstijl relatief jong is, is de oorsprong goed te herleiden. Veel van de eerste house dansers leven (en dansen) nog.

In de workshop komt naast de techniek ook het sociale aspect van de dansstijl naar voren. De uitwisseling tussen de dansers onderling en de dansers met de muziek staat centraal.

De workshop wordt gegeven door Saskia Nartey Wemegah. Zij danst al van jongs af aan verschillende streetdance stijlen. Ondertussen heeft zij zich gespecialiseerd in de House Dance. De muziek, het freestylen en de veelzijdigheid in de uitvoering van de passen hebben haar gegrepen. In een dansopleiding in Zweden heeft zij de verdieping gezocht in het freestyle aspect van de club-dansstijl.

Ben jij nieuwsgierig geworden? En zou je graag meer over deze stijl willen leren? Om een indruk te krijgen van House Dance kun je hier een filmpje bekijken.
Om je aan te melden voor de workshop ga je naar Mijn DCU of gebruik het inschrijfformulier op de website. Let op: zorg dat je in het inschrijfformulier klikt op workshops.