Workshop tapdans

Zaterdag 11 februari 2023 / 12:30-14:00 uur / alle niveaus / Studio MGR / € 20 / Marieke van der Ven

Tappen is muziek maken met je voeten. Tappen is dansen en musiceren ineen. Met het samengaan van allerlei traditionele ritmische dansen in de melting pot in de VS is tap ontstaan. Zoals de beroemde tapdanser en filmacteur Gregory Hines ooit zei in een workshop: “He or she who invented tap dance, did a great thing”.

Marieke van der Ven, de artistiek leider van DCU, is van oorsprong tapdanser. Samen met Peter Kuit vormt zij tapduo Tafel 9. In hun voorstellingen vertellen zij zonder woorden maar met hun ritmes en fysieke spel, verhalen. Daarnaast treden ze op met bands in allerlei muziekstijlen. Deze week gaat Marieke voor de zevende keer naar Kenia voor haar project Tap in de sloppen van Kenia. In plaats van taplessen geeft zij nu haar Keniaanse leerlingen Tap Teacher trainingen.

Na meerdere verzoeken van DCU-leerlingen, vond Marieke het tijd worden om een tapworkshop bij DCU te geven. Vrijdagavond 13 januari is het zover. Tapschoenen zijn niet noodzakelijk. Schoenen met een leren zool of sneakers met een gladde zool werken ook goed. Zorg ervoor dat schroefjes goed aangedraaid zijn en zolen schoongemaakt.

Om je aan te melden voor de workshop ga je naar Mijn DCU of gebruik het inschrijfformulier op de website. Let op: zorg dat je in het inschrijfformulier klikt op workshops.