Melding ongewenste omgangsvormen

Vanaf 1 november 2022 heeft DCU zich aangesloten bij de GIMD vertrouwenspersoon. Deze kan je vertrouwelijk helpen bij het doen een melding en ondersteunen bij het indienen van een officiële klacht bij een onafhankelijke klachtencommissie van DCU.

Wanneer doe je een melding?
Je bent slachtoffer van een collega of docent die je pest, intimideert, seksueel lastig valt, geweld aan doet of discrimineert. Het houdt niet op en je hebt er veel last van. Of je ziet dat het gebeurt maar je weet niet wat te doen. Als je te maken hebt met dit soort gedrag, neem dan contact op met de GIMD vertrouwenspersonen.

Hopelijk speelt dit niet binnen DCU, maar schroom niet je te melden als er wel iets aan de hand is.

Informatie over de GIMD vertrouwenspersoon vind je hier of op hun website.