Workshop inclusieve dans

DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_01
DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_02

Worskhop voor dansers met en zonder beperking / 16+
Dinsdag 12 juli / 19.00 - 22.00 uur / Domplein Torenzaal / €25,-

In deze workshop delen de dansers van ConCuerpos de creatieve kennis die ze hebben ontwikkeld tijdens het creatieproces van hun danswerk IRA. Voor dat creatieve project startte ConCuerpos een onderzoek naar de esthetiek van toegankelijkheid, wat betekent dat elementen zoals ondertiteling, audiobeschrijvingen en gebarentaal moeten worden geïntegreerd in de dramaturgie van het werk en niet enkel als toegevoegde hulpmiddelen. Zo ontwikkelt het gezelschap een unieke artistieke taal die zowel ‘inclusief’ als toegankelijk is.

De workshop begint met een ‘ontmoeting’ met het eigen lichaam, zijn eigenheid en zijn bewegingsmogelijkheden om een ​​breed scala aan bewegingskwaliteiten tot stand te brengen. Daarna gaan de deelnemers experimenteren met verschillende oefeningen om meer vrijheid en openheid te krijgen voor het plezier in dans in relatie tot tijd en ruimte. Het volgende niveau zal de ontmoeting zijn tussen verschillende mensen, erkennen wat we delen en wat ons uniek maakt om te genieten van relaties vanuit creativiteit en respect. Het laatste deel zal gericht zijn op de relatie tussen gebarentaal en dans, waarbij het kinetische kenmerk van deze taal in choreografische termen wordt versterkt.

Docenten:
De workshop wordt geleid door de dansers van ConCuerpos en regisseur Laisvie Andrea Ochoa. Laisvie is een Colombiaans-Litouwse choreograaf, inclusieve dansexpert en docent bij Danscentrum Utrecht. Ze studeerde de Master Choreografie COMMA (CODARTS / Fontys) in Nederland. Op dit moment beweegt ze tussen Colombia en Nederland, waar ze haar werk bij ConCuerpos voortzet, als danslerares en maker. ConCuerpos is het baanbrekende inclusieve dansgezelschap uit Colombia. Sinds 2007 ontwikkelt het gezelschap artistieke, educatieve en onderzoeksprojecten met als doel inclusieve en toegankelijke dansmogelijkheden te bieden voor mensen met en zonder beperking. ConCuerpos viert diversiteit, ze creëren vanuit verschillende capaciteiten en ze vertrouwen de ‘ontmoeting’ als een manier om een ​​sterkere samenleving op te bouwen.

Je kunt je nu inschrijven via MijnDCU of je kunt ons aanmeldingsformulier invullen.

Op 15 juli treedt ConCuerpos op in de theaterzaal aan het Domplein met de voorstelling IRA. Hier kan je alvast een sneakpreview zien.

Informatie:
Aanvang voorstelling 1: 18:30 uur
Aanvang voorstelling 2: 20:30 uur

Locatie: Theaterzaal (Domplein)
Tickets: www.ticketview.nl/shop/laisvieochoa

DCU-ConCuerpos_Inclusieve-dans_Web_03