Utrecht-Jam: contactimprovisatie

In samenwerking met Sebas van Wetten van Dansavontuur kan je in Studio Monseigneur maandelijks op zondag (14.00 - 17.00 uur) meedoen met de Utrecht-Jam: contactimprovisatie. Vooraf aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon komen en meedansen.

Contact improvisatie is een dansvorm waarbij het aanraken van een andere danser gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.

Tijdens een Contact-Impro-Jam is er ruimte om te oefenen en te genieten van deze unieke somatische dansvorm, waarbij het reageren op elkaars bewegingen het begin van de dans is. Beweeg zoals je wilt: in duo's, solo's, trio's, enz.; soms begeleid door muziek en soms in stilte – altijd met zorg en aandacht - of even pauzeren en toekijken vanaf de zijlijn…

De Jam is open voor dansers van alle niveaus en is erop gericht amateurs en nieuwkomers te laten kennis maken met deze verbindende dansstijl. Danservaring is niet nodig.

Sommige delen van de Jam zijn met muziek, andere delen zijn in stilte. We zijn van plan om bij een aantal van de toekomstige jams livemuziek te organiseren.

Utrecht-Jam foto1

Tijd: 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Warming-up onder leiding van Sebas van Wetten of anderen, in aanloop naar de Jam. Voel je vrij je eigen warming-up te doen en later aan te sluiten.

Kosten: tussen 5 ~ 10 euro.
De kosten worden ter plekke voldaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geplande Jams
2022: 1 mei, 29 mei, 26 juni

Vragen kan je stellen via info@dansavontuur.nl.
Kijk voor meer info ook op dansavontuur.nl