Street Dance Festival

Street Dance Festival

17 september: Freedom City 4 Masterclasses!

Altijd al een vette masterclass willen volgen? Dat kan nu tijdens het Street Dance Festival! Normaal €20,-, maar voor DCU-members € 15,- per class van 2 uur!

Mavinga: zeer ervaren house danseres die haar kennis over Grooves deelt. Een diepgaande masterclass waarin je leert om verschillende niveau’s van muzikaliteit te bereiken.

Grichka: een van de Europese pioniers in de style Krump. Een explosieve krachtige dansstijl waarin expressie en gevoel centraal staat. In deze les ga je dieper in op de verschillende lichaamsdelen en hoe deze, binnen de stijl, het best kunt inzetten.

Cheerito: een van de meeste unieke Breakers uit Rusland. Zijn stijl overstijgt alle boekjes en hij specialiseert zich in floorwork. In deze les worden er technieke gegeven voor dansers van alle stijlen om hun floorwork te verbeteren.

Aanmelden kan via info@dcu.nl en meld het volgende:

Voor & achternaam:

Leeftijd:

Emailadres:

Class:

 

19 september: Freedom City 4 Battle dag in Tivoli Vredenburg!

Het streetdance fenomeen Freedom City is terug! Een heuze dag in de wereld van de Hiphop gemeenschap. Op zondag 19 september is de Ronda zaal het decor van de één tegen één freestyle dans battles.

Dansers nemen het tegen elkaar op in een toernooi, open voor alle straat dansstijlen. Vanuit de online Instagram voorrondes (@freedomcityutrecht) worden er 64 deelnemers geselecteerd. Deze nemen het in de middagshow tegen elkaar op, om kans te maken op de hoofdprijzen! De beste 8 dansers battelen in de avondshow tegen de 8 Batte Guests voor de eer en het prijzengeld. De eerste plek ontvangt €500, de tweede €250, de derde €150 en de vierde €50! Ook is er een publieksprijs: van €100.  De battles worden uitgezonden via de livestream van NewDanceTV i.v.m. het beperkte aantal bezoekers. De dansers worden gejureerd door een selectie van befaamde dansers uit zowel binnen- als buitenland: Grichka (FR), BBoy Niek (NL), Mavinga (BE).