Project Dagboek ’44-’45 i.s.m. Dansgroep Haarlem

Project Dagboek '44-'45 i.s.m. Dansgroep Haarlem

Meld je nu aan om mee te dansen in deze bijzondere voorstelling!

Wil je iets bijzonders meemaken? Dansers van DCU mogen op 23 en 24 oktober meedansen in de voorstelling 'Dagboek '44-'45' van Danshuis Haarlem. Dit project is geschikt voor elke leeftijd vanaf 15 jaar, dus het maakt niet uit of je 18, 34 of 66 bent!

In deze bijzondere dansvoorstelling wordt het verhaal verteld van de 19-jarige verzetsvrouw Hetty van der Togt. Zij heeft belevenissen bijgehouden in een dagboek, welke na haar overlijden door haar kinderen is gevonden. 

Voor productie Dagboek zoeken we 10 à 15 vergevorderde en ervaren dansers om een deel van de choreografie te dansen en te figureren in andere delen. Na een auditie / kennismakingsrepetitie zal de choreografie compact in 1 week tijd gemaakt en ingestudeerd worden. Dus het is belangrijk dat je snel dansmateriaal en compositie kunt oppikken.

Het stuk dat door de gastgroep gedanst gaat worden is het eerste deel van de voorstelling, getiteld 'Verzet'. In dit deel laten we zien hoe een aantal mensen in verzet durft te komen tegen een agressor, in Hetty's geval de Duitse bezetter. Affiniteit met inleving en theatraal werken en ervaring met het dansen van voorstellingen is een pré. Bij het maken van dit stuk zullen de dansers nauw betrokken worden bij het invoelen van het thema en bij het ook zelf creëren van materiaal. Ervaring met of bereid tot dans-improvisatie en het creëren van dansmateriaal is een vereiste.

Het kan zijn dat je van jezelf weet dat je bovenstaande kwaliteiten en ervaringen bezit. Maar misschien weet je dat (nog) niet. Juist daarom organiseren we een kennismakingsrepetitie, zodat we van beide kanten kunnen inschatten of dit een fijn project voor jou kan zijn. Dus heb je interesse? Meld je dan aan voor een kennismaking via info@dcu.nl!

Repetities:
17 oktober van 14:00 - 17:00 uur (locatie wordt nader bekend gemaakt)
18 t/m 21 oktober van 19:00 - 22:00 uur (locatie wordt nader bekend gemaakt)
22 oktober van 19:00 - 22:00 uur (Werkspoorfabriek)

Uitvoeringen:
23 oktober om 16:00 en 20:00 uur (Werkspoorfabriek)
24 oktober uitvoeringen om 13:00 en 16:00 uur (Werkspoorfabriek)

Prijs per deelnemer: €120,-

2021_HGP_DHH_0571WEB
2021_HGP_DHH_0653